نوشته شده توسط : hr
نام محصول: بذر کاکتوس چانه یا کاکتوس ژیمنوکالسیم رنگی شکلاتی (Gymnocalycium mihanovichii f. rubra)
خانواده: کاکتوسها Cactaceae
زیستگاه اصلی: از جنوب غربی تا شمال غربی پاراگوئه
نامهای رایج:"Red Cap Cactus”,  “Ruby Ball”, "Red HIBOTAN", "HIBOTAN", “Blondie” or “Moon Cactus”  کاکتوس کلاه قرمز، گوی یاقوت، هیبوتان قرمز، هیبوتان، بلوندی و کاکتوس ماه
توضیحات مختصر: یک کاکتوس کاملا خاص و جالب با رنگ شکلاتی که جهش یافته می باشد از این کاکتوس میتوان برای استفاده از پیوند زنی روی کاکتوسهای دراگون استفاده کرد.
بذر گیاه زیبای کاکتوس چانه شکلاتی (Gymnocalycium mihanovichii) کاکتوس رنگی ژیمنوکالسیوم رنگی شکلاتی بذر این گیاه برای فروش آماده می باشد و میتوانید از سایت خرید نمایید

 


   توصیف کاکتوس چانه شکلاتی (Gymnocalycium mihanovichii)  

 کاکتوس چانه شامل دسته‌ی بزرگی از کاکتوس‌های جهش‌یافته می‌شود که کم‌وبیش بدنه‌ی قرمزی دارند. آن‌ها به دلیل داشتن کلروفیل کم یا حتی نداشتن کلروفیل، بدنه‌ی قرمز (و البته نارنجی، متمایل به بنفش تیره، زرد و یا حتی سفید) دارند؛ برگ‌های درختان در پاییز نیز به علت ازدست‌رفتن کلروفیل زرد و قرمز می‌شوند و علت رنگ این کاکتوس‌ها نیز به نداشتن کلروفیل برمی‌گردد. بدون کلروفیل، بسیاری از این کاکتوس‌های جهش‌یافته، نمی‌توانند قند تولید کنند و بدون قند نیز نمی‌توانند زنده بمانند. تنها راهی که می‌توان آن‌ها را زنده نگه داشت این است که به کاکتوس دیگری که کلروفیل دارد پیوندشان بزنیم تا برای نهال جهش‌یافته قند تامین کند. گیاهی که کاکتوس چانه روی آن پیوند می‌خورد، تنه نامیده شده و می‌تواند از هر یک از گونه‌های متنوع کاکتوس انتخاب شود. معمولاً کاکتوس چانه را به هیلوسرئوس پیوند می‌زنند که یک کاکتوس استوایی است. مشهورترین و قدیمی‌ترین گونه‌ی جهش‌یافته که دارای رنگ قرمز-نارنجی روشن بوده و در دسته‌ی ارقام بدون کلروفیل قرار می‌گیرد، هیبوتان است که تحت عنوان کاکتوس کلاه قرمز یا گوی یاقوت نیز شناخته می‌شود. البته همین گونه به رنگ زرد و سفید نیز موجود است که آن را تحت عنوان بلوندی یا کاکتوس ماه می‌شناسند. اولین هیبوتان توسط واتانابه در ژاپن ایجاد شد. کاشتن هزاران دانه منجر به رویش دو گیاه عجیب و به رنگ قرمز روشن گردید که خیلی زود از بین رفتند و همان‌جا پیوند زده نشدند. اما از همین دانه‌ها میلیون‌ها گیاه معرفی و در سرتاسر دنیا توزیع شدند که این توزیع از طریق پیوندها و قلمه‌زنی‌های متوالی صورت گرفت. 
همچنین تعدادی از ارقام چندرنگ از همین گیاه نیز وجود دارند که «هیبوتان نیشیکی» نامیده می‌شوند. برخی از ارقام رنگارنگ این گیاه (آن‌هایی که مقداری کلروفیل دارند)، می‌توانند بر روی ریشه‌های خود رشد کنند و البته بسیار زیبا و گران‌قیمت هستند.



 مشخصات ظاهری کاکتوس چانه شکلاتی (Gymnocalycium mihanovichii)


ساقه: ساقه‌ی این کاکتوس مسطح و گرد و دارای رنگ‌های سفید، زرد، نارنجی، قرمز، سبر-بنفش، قرمز-قهوه‌ای و بنفش تیره بوده که ارتفاعش به 10 سانتی‌متر (یا بیشتر) و قطرش به 6 الی 12 سانتی‌متر می‌رسد و اغلب به صورت انبوه از کناره‌ها منشعب می‌شود.
دنده‌ها: تعدادشان بین 8 الی 14 عدد بوده و به صورت دسته‌های تیز با علامت‌های قهوه‌ای تیره قرار می‌گیرند و البته گاهی اوقات نشانه‌های متقاطع دارای رنگ روشن نیز رویشان مشاهده می‌شود.
خارهای شعاعی: بین 3 الی 6 عدد که به شکل سوزنی بوده و دارای رنگ‌های قهوه‌ای روشن تا تیره هستند. گاهی اوقات صاف نیستند و پیچ‌وخم دارند و درازایشان به 0.7 الی 1 سانتی‌متر نیز می‌رسد.



خارهای مرکزی: معمولاً در این نوع از کاکتوس خار مرکزی وجود ندارد.
گل‌ها: در طیف رنگی صورتی کم‌رنگ تا صورتی متمایل به بنفش قرار می‌گیرند و طولشان به 6 الی 7 سانتی‌متر می‌رسد.
میوه: در طیف رنگی خاکستری-سبز تا صورتی-قرمز قرار گرفته که طولش به 4 سانتی‌متر و قطرش به 1 سانتی‌متر می‌رسد.

 


  کاشت و پرورش کاکتوس چانه شکلاتی (Gymnocalycium mihanovichii)

کاکتوس چندرنگ در دسته‌ی گیاهانی که کاشتشان متوسط است قرار می‌گیرد، اما خیلی از گونه‌های کاکتوس چانه نیز پرورششان راحت است.  به خاطر داشته باشید که آن‌ها نمی‌توانند به مدت طولانی در معرض نور خورشید قرار بگیرند (علی‌الخصوص در روزهای داغ تابستان)، پس آن‌ها را در مناطقی که نیمی از روز در سایه هستند یا مناطقی که آفتاب با عبور از فیلتر به آن‌ها می‌رسد، نگه‌داری کنید. این گیاه را تحت عنوان گیاه پیوندی می‌شناسند اما خیلی از گونه‌هایش نیز خودشان بدون پیوند رشد می‌کنند. از خاک حاوی مواد معدنی و دارای قدرت نفوذ بالا که دارای مواد ارگانیک (تورب، خاک هوموس) می‌باشد، استفاده کنید. از ماه فروردین تا آبان آبیاری را به صورت کم انجام دهید و کاکتوس را در سرتاسر زمستان در شرایط خشک و دمای 5 تا 15 درجه نگه‌داری کنید (به طور کلی این گیاهان حساس‌تر هستند و نمی‌توانند دماهای خیلی پایین را تحمل کنند). در سایر دوره‌ها نیز نگذارید که تحت رطوبت زیاد قرار گیرند!! حتماً در تابستان از کودی که پتاسیم بالا دارد برای تغذیه‌ی کاکتوس استفاده کنید. 
تکثیر: این گیاه معمولاً به کاکتوس‌های عمودی پیوند زده می‌شود، اما گونه‌های مورد فروش بذرکو  که خودشان تا حدودی کلروفیل دارند را می‌توان از طریق بذر نیز پرورش داد.

منبع:cactus-art.biz
https://www.aparat.com/v/qpPRj




:: موضوعات مرتبط: کاکتوس و ساکولنت , ,
:: بازدید از این مطلب : 1826
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 7 آذر 1396 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: